Summer zooms in America

Summer zooms in America

Közelképek - mind fogalmazva, mind fényképezve - egy magyar egyetemi hallgatótól, aki gondolt egyet és jelentkezett a Camp Leaders szervezetnél, hogy egy nyarat munkával, majd utazgatással tölthessen a tengerentúlon.

Friss topikok

  • Németh István Géza: Mikor felraktam a bejegyzést, elfelejtettem megosztottra állítani az albumot. Bocs ezért. Immár bá... (2013.06.29. 18:37) A beígért képek még a training week-ről
  • Héraklész: szuper képek, átjön az életérzés :) különösen a híd tetszik, ezeken a képeken sokkal nagyobbnak tű... (2013.06.25. 23:13) Képek
  • Németh István Géza: Mesteeer! (2013.06.13. 08:12) A napfényes Budapest
  • balynt: Redwood City egyebkent, de tenyle g jo volt!! (2013.06.12. 23:31) Summertime
  • Héraklész: i.huffpost.com/gen/1110420/thumbs/o-GERMAN-BEARD-CHAMPIONSHIPS-facebook.jpg legyen ilyen (2013.06.10. 09:41) Keep the Faith

The Final Countdown

2013.05.20. - Németh István Géza 2 komment

Egy ilyen hangzatos cím után most valami frappánsat, élvezeteset kéne írnom (vagy legalább is a Europe hasonló című slágerének dalszövegét), de az az igazság, hogy marha enervált vagyok. Meg kellett csinálnom egy vízi életmentő tanfolyamot (American Red Cross Lifeguard Training), ami az elmúlt három napban zajlott. Ma volt a gyakorlati része és annak vizsgája. Konklúzió: vagy 5 órát töltöttem vízben ma, ami kiszívott bőrileg, energiailag, szellemileg. De megvan! :) E hét második felében pedig már kézhez is kapom majd a papíromat belőle.

Aztán mi van még...

Várom már a tábort! De úgy ténylegnagyonigazán. A múlt hét közepén jöttem lefele négyeshatossal a Moszkváról és mielőtt begördült volna a villamos szívem nyugati pályaudvara elé, egyszerre csak megsuhintott a gondolat, miszerint: AZTABÜDÖSKURVAE! KÉT ÉS FÉL HÉT MÚLVA MÁR MEGYEK!!!! És igazából ez a gondolat nem tűnt el azóta se a fejemből... hol erősödik, hol gyengül, de folyamatosan a háttérben van és duruzsol, visszaszámol, vágyakozást kelt.

Ezt az érzést pedig csak erősíti bennem pár ember. Ők azok a magyarok, akikkel egy táborban leszek kint, de közülük is leginkább egy Bálint és egy Julcsi nevű.
Bár nem sokat találkoztam még velük, de facebook-on szoktunk beszélgetni és egészen egy húron pendülünk. Már most egész biztosnak érzem, hogy a szabadnapjaim nagy részét velük együtt fogom eltölteni, vagy velük is. Persze ember tervez... de pl kiszúrtuk a google maps-en, hogy a tábor környékén van pár State Park, County Park meg Lake Park néven futó nagy zöldövezet és ha eljutunk majd egyikbe-másikba, akkor biztos jó lesz majd ott erre-arra kirándulni egy fél napot. Vagy, ha lenne rá lehetőség, bérelnénk bicajokat és azokkal vágnánk neki egy kis csalinkázásnak ezeken a helyeken.

Ezen kívül egyre jobban foglalkoztat, hogy mi mindent fogok csinálni kint. Persze ezt akkor fogom megtudni, ha már ott vagyok, de ami szinte biztos, hogy változatos lesz a nyár.
Ugyanakkor felmerülnek bennem olyan kérdések, mint: És zenélni fogok a gyerekekkel? Netán megihletődök az új környezetben és még egy-két dalszöveg-féleséget is ki fog csalni belőlem a tábori munka? Jól ki fogok jönni a mindenféle nációjú kollégákkal? Elég jó az angoltudásom? Egyedül vagyunk a világegyetemben? Melyikben fogok előbb fürödni: óceánban vagy lótrágyában? (ha úgy döntenének a főnökeim odakint, hogy nekem lovaglást kell tanulni, hogy utána oktathassam, akkor sanszos, hogy az utóbbiban)

Szóval így telik a visszaszámlálás így az utolsó 2 héten belül. Meg persze vizsgákkal is fog. De ha egyszer kikerülök Amerikába...
...akkor nekem jó nyaram lesz! Nem unatkozni megyek ki :)

A bejegyzés trackback címe:

https://udvneked.blog.hu/api/trackback/id/tr315308649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nmarton 2013.05.20. 19:01:24

Jók a bejegyzéseid, igaz kissé szabadszájúak, de hűen visszaadják a személyiséged:) Remélhetőleg lesz annyi internetes gép, hogy az amerikai táborból is tudod rendszeresen, ekkora terjedelemben frissíteni.

Németh István Géza 2013.05.20. 19:06:13

@nmarton: Ha a táborban nem lesz, majd megoldom hétvégén laptopról a városban
süti beállítások módosítása